Elcigaretter som hjälpmedel vid rökstopp

​Vill du dra ned på nikotinet? Hitta ett annat alternativ till de farliga cigaretterna eller vill du kanske att någon i din omgivning ska sluta röka? Det finns många anledningar till att man kan börja söka efter hjälpmedel och metoder att ta till för att kunna fimpa för gott, t.ex. plåster eller elcigaretter.

Att använda sig av elcigaretter är något som har blivit mycket populärt. En elcigg är ett mycket bra sätt att få bukt med sin rökning och det bästa är att de inte behöver vara speciellt dyra i inköp. Ett mycket vanligt missförstånd är alltså att elcigaretter skulle vara mycket kostsamma och därför är det kanske inte alla som tar sig tid att gå online och faktiskt titta på de elcigaretter pris som finns.

Det bästa man kan göra för sin hälsa och omgivning är att sluta röka och med elcigaretter blir processen mycket enklare och smidigare att ta sig igenom.

Så funkar elcigaretter

Har man inte använt en elcigarett tidigare kan det vara svårt att förstå hur produkten faktiskt fungerar. Det bästa och enklaste sättet att förklara detta är att säga att elcigaretten drivs med hjälp av ett litet batteri. Detta batteri är laddningsbart och när du beställer din elcigarett får du oftast med en laddare direkt. I vissa fall kan laddaren dock behöva beställas som tillbehör.

När du startar din elcigarett så sätter batteriet igång. Batteriet värmer upp den vätska som krävs för att det ska bildas någon ånga för användaren att andas in. Det är ångan som ger den verklighetstrogna känslan av att röka på riktigt, till skillnad att du slipper alla de farliga ämnen som en vanlig cigarett innehåller.​

Du kan själv välja om du vill ha vätska med fruktiga och lekfulla smaker eller om du hellre föredrar de naturliga. Vätskan kan även beställas med eller utan nikotin, så att du själv kan minska på intaget eller sluta direkt med just nikotinet.